Ny header?

Åh, blev väldigt sugen på att gör en ny header! Har en ganska bra bakgrund nu som passar till de flesta färger. Så vad tycker ni hur ska den se ut? :) Ge tips och förslag! Gillar att byta design och headers och så och de bli bättre för varje gång! :D



klicka för att se den jag hade innan den blåa jag har nu!
Detta var den jag hade nyss:

Sent inlägg (a)

Är väldigt trött nu så det blir ett snabbt inlägg! Har köpt ett nytt balam för någon dag sedan!

Björn Axén Sensitive Scalp Organic - bara balsamet eftersom jag inte använder shampoo.
Balsammetoden fungerar bra än så länge, håret börjara anpassa sig till mycket balsam och det känns mycket friskare nu när det inte blir förstört av alla uttorkande medel som finns i shampoon.


Stort grattis till Anna också, som fyllde år idag! Ha den äran! :D


Idag var jag hos Karin, det var kul att träffas även om det inte blev jättelänge eftersom vi skulle äta och hon hade glömt lämna in en uppgift och var tvungen att åka tillbaka till skolan så hon kom hem typ helv 5! Bestämde även att vi ska sparka oss själva i baken och sätta igång med simningen så nu är datumet satt; på lördag morgon bär det av till Åby simhall minsann!

Nu blev jag suur! Jag missade True Blood för läxa i ett himla skitprojekt i teknik. Ska lämna in en analys med och då banne mig kräver jag ett MVG!

Okej, godnatt på er!

Onödig energi!

Amanda fyller 16 år imon, alla kan väl kika in på hennes blogg och säga grattis!
Jag och Karin ska iväg till Torslanda och crasha hennes släktkalas då haha! Kommer bli trevligt!
Det blir nog lite bokmässa innan kanske eftersom det inte blev av idag, sen måste jag plugga till svenskaprovet och so-provet som kommer i veckan... ÅNGEST!
Jag borde sova nu men jag är inte trött alls!
Ska iaf borsta bissingarna nu!
Godnatt!

Dusting off the bookshelf

Nu plötsligt har designproblemet löst sig! Har ingen aning hur det hände! Jag fattar verkligen noll! Kan det har och göra med att jag var inne på en mac-dator innan kanske eller använde safari som webbläsare?
Nån som har svar på det?

Kul övernattning i kyrkan igår, sov cirka 4 timmar och jag är faktiskt ganska pigg, än så länge iaf! Får se hur det blir sen. Jag borde nog sova lite innan mormor och morfar, faster, faster,fasters man och lillkusinen kommer! Vet av erfarenhet att vad som helst kommer kunna knäcka mig framåt kvällen och eftersom bror min inte heller har fått sin nödvändiga dos av sömn är det rätt stor chans att han kommer få det att hända om jag inte sover lite.

Men först är det några saker som måste göras.

Jag håller just nu på att städa badrummen, städade ju resten av huset igår innan översovningen och jag brukar göra det varannan vecka. Jag får en bonus på 200-300 kr varje gång jag gör det. Är det bra betalt? Vad får ni för att städa? Får något överhuvudtaget? Mitt hus är ganska stort ändå, tre våningar plus källare med två badrum. Vilka  andra sysslor gör ni hemma och får ni något för det? Självklart behöver ni inte skriva men det skulla vara nyttigt att veta lite hur det är för andra. Självklart kan man inte heller utgå helt från hur någon annan gör, varje familj har ju olika synsett på saker och ting.

Vi ska möta släkten på bokmässan sen så det blir trevligt! Är det nån som har vart där ännu? Vad tyckte ni? Själv älskar jag ju böcker och är lite nördigt småkär i klassiker och "svårlästa" böcker men vackert språk.
Har ni favoritböcker?

Nu måste jag hitta några kläder jag kan ha på mig och smyga tillbaka mammas stickade väst som jag lånade igår, hon är nämligen hemma från Indien nu! Kul att ha henne hemma igen! Hon hade med sig några vackra indiska kuddfodral men jag tycket inte dom passade bra i soffan alls, tyvärr. Annars är sådana kuddar så mysiga tycker jag!

Åh, jag borde verkligen ta på mig något nu! Hur gör ni när ni inte vet vad ni ska ha på er? Kan behöva några tips, hehe!

Förlåt att det blev så långt och så många frågor men svara bara på dom ni har lust för!
Ha det gött!


Hjälp!

Vet inte vad jag ska göra! Hela min sidomeny är borta! Eller inte själva menyn men alla text med "Senaste inläggen"; "Kategorier"; "Arkiv"... allt det är borta! Aa, ni ser väl hur det ser ut, det låg under twitter-applikationen förut! Bloggen funkar ju fortfarande och så men jag fattar inte vad som har blivit fel! Vågar inte ändra i stilmallen/kodmallen för jag vet inte hur jag ska göra för att lösa det!! Det värsta är att jag märkte inte när det skedde, så jag vet inte vad jag ändrade i mallarna senast!

Är det någon som har haft samma problem och vet hur man ska göra?
Är det någon som vet ett geni som kan lösa det åt mig?
Är det någon som kan hjälpa mig ?

Skyvalitus... hehe!

Varför i hela friden skrev jag dagen den elfte igår?? Jag visste ju mycket väl att det inte var den elfte igår. Hmm.. var det nån som la märke till det? Haha!
Iaf så är jag hemma från skolan idag, mådde dåligt redan igår och vaknade med riktigt jobbig migrän! Blev så nervös, jag kan nämligen få riktiga anfall och spy och ramla ihop och sånt om jag får riktigt ont. Ofta kan jag förutsäga när det kommer så allvarligt i förväg så jag hinner oftast ta mig till något säkert ställe, typ hem, men senast det hände fick stackars Karin och Amanda släpa hem mig ända från stan.
Riktigt så dåligt mår jag inte idag, som tur är, men vi skulle springa skoljoggen idag och jag var inte jättepigg på att ramla ihop på startlinjen, spy eller något annat när hela skolan står och ser på och dessutom hade jag tillochmed lite feber så det fick bli en tillräcklig anledning att stanna hemma idag. Dessutom slipper jag ju springa, haha!
Tiden har gått så fort, har sovit nästan ända tills nu! Jag ska nog ta itu med att städa huset snart eftersom huvudet verkar vara på bra humör just nu! Kl. Tolv ska jag stå med dammvippan i handen. Det är dagens mål nu, fast jag måste ju duscha först. Okej, nu gör vi upp en planering för dagen här!
...
...
...
Åh, jag fattar inte datorn så det blir ingen fin lista, kanske funkar att ladda upp den senare!

Dagen den elfte

Nu har jag precis kommit hem från bibelstudiet, blev bara Amanda och Mia idag men det var riktigt mysigt! Nog det bästa av alla gånger tror jag. Vi kom inte fram till så mycket men så härligt att få ur sig alla frågor och funderingar!

Har pratat lite med mamma som är i Indien just nu. Saknar henne! Hon är ju bort så mycket, halva veckorna i stockholm och jobbar och massor av resor, visst vänjer man sig men det är ju inget roligt precis. :( Hon komme r hem på söndag iaf!

Snart ska jag se på true blood, det är nog det enda program jag faktiskt ser på, gillar inte tv så värst annars. Filmer är okej men tv-program.. nae, jag ser inte riktigt poängen med det!


Kortkort inlägg! Ett måste nu!

Blodpudding till lunch idag gjorde att jag knappt kunde befinna mig i matsalen. Finns inget värre! Eller tycker ni det? Vilken är den värsta maten? Kommentera!

Kommer inte ihåg vad jag skulle skriva, antagligen för att jag är stressad!
Aja, det blev kort iaf.

Nu ska jag springa ivåg till bibelstudie!

Nooooo!!!

Min långa text försvann, nu kommer ni alltid undra vad jag tänkt skriva om den här dagen och ni kommer aldrig få nått svar. Det handlade om gener, regn, babysim och massa annat livsnödvändigt... aja, era stackare! Men sånt är livet.
Vi kör några punkter istället bara för det är kul att tryck på den knappen:
  • Min balsam kur funkar... än så länge!
  • Jag ska börja läsa engelska B på torsdag! :D
  • Va sjutton! Varför glömmer jag alltid vad jag ska skriva efter första punkten??
  • Jo, just det! Jag är med i Foki's smyckestävling där hon lottar ut saker från cocoo.se. Kolla in båda ställena! Mycket nice :) Jag tävlar om detta armbandet:
Gillar ni det? Vad har ni för favorit på cocoo.se?

Godnatt på er!

Ps. Vat ni vad? Min statistik har börjat öka sakta men säkert. :) Då blir jag glad!

Friidrottsdag imon. Oj, jag tror jag precis fick svininfluensa!!

Man kan ju drömma! Som sagt, friidrottsdag imon och jag är lagom glad. Är ingen fröken hurtig precis och så är jag fortfarande rädd för lasse efter att han skällde ut mig inför hela klassen i femman(får dra den historian nån gång)! Sådant sätter spår i små oskyldiga barn ska jag säga er. Iaf får jag alltid en klump i magen när det kommer till sådana här sportevangemang, speciellt i skolan!

Brukar köra med att litet knep som går ut på att LÅTSAS att man inte bryr sig alls om vad klasskompisar tycker eller vad läraren säger och intala sig själv att jag är duktig. Jag är duktig. Jag är duktig. Upprepa det, då sätter det sig! Annars vet jag inte, bara göra det. Undanflykter gör det bara värre tycker jag, bara få det överstökat. Och va stolt efteråt, eller iaf låtsas att du är stolt! Även om det inte gick bara så gjorde du det iaf! Yey! :D
Är du riktigt deppig spänn käkarna och klistra på ett riktigt stort smile! Det funkar när som helst!

Nu ska jag sova, borde tänkt på att sömn nog är det viktigaste innan en sportdag. Whoopsie!

Lycka till till alla andra som kanske känner som jag, och lycka till till mig själv!


Put your mind to it and you can do it!

Julklänning!

Jag har hittat min julklänning!!! Är överlycklig och kommer vara det tills jag kollar på priset men, men...

Hope Puff Dress SEK 1395, Ida Sjöstedt - NELLY.COM

Är det bara jag som älskar den?

PS. Namnet på alla som kommenterar syns inte! jag har försökt ändra men det går inte? Kan nån liten snäll person hjälpa mig?

Nu ska jag sova, det är ju skola imon igen.

Godnatt.

Nu är jag hemkommen

från Käftivalen. En riktigt kul kväll! Lite mer folk hade nog kunnat klämmas in i tältet, eller? Haha!
Bottlecap var skitsköna! Helt galna! Kolla in dom här! Bottlecaps myspace

Orkar inte berätta jättemycket för jag är förbaskat trött nu men vi hörs nog imon. Åh, just det! Jag måste göra en påminnelse till mig själv!


Lia, jag vet du antagligen kommer hitta på en ursäkt men du måste faktiskt öva på pianoläxan och titta igenom spanskan och göra några uppgifter i matten. Inga undanflykter nu!

Go Pluggis!



Okej, ni andra bara ignorera det där!

Sov så gott!

Käftivalen!

Nu drar jag snart iväg till Käftivalen med Nilla, Anna, Mickan, Vanda och massa andra! Ska bli hur skoj som helst!
Ska försöka ta lite bilder, är så dålig på det, men jag orkar nog inte ta systemkameran så jag lånar nog pappas digital istället.
Men nu blir det klädval, alltid lika svårt. Iaf för mig, haha!

Faktum är att...

... jag kan se en daimtårta på bordet utanför fönstret så... jag tänker gå nu! Byee! Daimtårta går före design, tyvärr!

Jag ska byta design!

Ni ska få se minsann!
Säg vad ni tycker om den nya?
Vad var bra med den andra?
Säg att den är fin.

Love Lia

Hej alla!


Nu har jag kommit hem från en shoppingförmiddag på frölunda torg!
Det var såå himla irriterande! Jag fick stå och vänta aslänge i kö bara för att göra ett kontoutdrag men när jag väl kommer fram så är pappret slut!! Jaja, sen skulle va köpa glass! Jag valde Chicken jr, sprite och lite pommfritt och karin tog cheesburgare, cola och pommfritt. OJDÅ!
Aja, sen köpte jag chailattepulver på espresso house så nu ska jag gå ner och göra ett glas!
Ni är avundsjuka va? Hur har ni börjat dagen?

Love Lia


Lia kommer göra något ondskefullt!

Nu är det så här kära vänner att Lia kommer inte vara så snäll, generös, älskvärd, fantastisk, pålitlig, vänlig, tillmötesgående, samarbetande etc. etc. som hon brukar vara! Hon kommer göra något elakt! Nogot hemskt! Något ondskefullt!

Det är nämligen såhär jag ar hittat en fantastiskt bra sida på nätet där de säljer relativt dyra märkesprudukter, smink, krämer, plattänger, hårinpackningar och andra stylingprudukter för otroligt bra priser! Jag tycker sidan är helt fantastisk! Dessutom är det fri frakt i Sverige om man köper för mer än 300 kr!

Nu till elakheterna jag tänker inte berätta för er vad denna sida heter, men eftersom jag inte är alltigenom ond lämnar jag ett litet kryphål öppet. Uppnår jag 25 läsare om dagen skall jag avslöja denna hemlighet här på bloggen, men som sagt det är upp till er! Värva läsare till min blogg, inget tvång men gör ni det blir ni belönade Simpelt och enkelt, your decision!



Godnatt!

You know you hate me!
Love Lia



Suck, alltså!

Har nyss upptäckt att balsamet jag köpte för att tvätta med innehöll dimethicone! en sorts silicon, det betyder att jag kommer behöve tvätta med ett shampoo med sulfater i för att få bort det och dessutom inskaffa nya balsam! :( Nu vet jag iaf exakt vilka jag vill ha, och jag vert säkert att dom funkar!

Detta skall jag ha som tvättbalsam:

och detta som vårdande:


Det kommer funka alldeles utmärkt!

Love Lia

Jag ska sluta använda shampoo! NU!

Nu har jag tagit beslutet att sluta använda shampoo! För er icke insatta är det inte alls äckligt utan bara bra eftersom det torkar ut håret jättemycket. Och håret blir visst rent för balsamet rengör. Det ät tydligen jättebra för lockigt hår men jag orkar inte gå in på det jätte mycket, läs mer här --> http://www.lockig.se/?q=node/8

Jag måste bara ta reda på vilka balsam som är okej att använda och vilket shampoo som funkar som "sista-shampoo!" Hehe!

Förra gången jag skulle göra detta glömde jag och det typ rann ut i sanden men nu attans ska det bli av! Förresten Barnängen Creme Shampoo borde la funka va?? Jag hitter iaf inget som talar mot det!


Självbild-tips! ;)

Hej farmor! (Jag kan lika gärna skriva farmor för du är den enda som läser min blogg! Om nån mer läser så kan ni väl kommentera så jag vet, jag blir så ledsen när jag tror att ingen annan läser min blogg. Förlåt farmor, jag vet att du läser men det är inte riktigt samma sak!)

Ehum.. Jaa, i helgen var jag ju som sagt på Girls Only och hade självbilds-snack! Riktigt bra faktiskt och nu tänkte jag dela med mig av Cajsa Tengblads användbara tips:

·        Var sann mot dig själv – stanna upp då och då och fråga dig själv: Vad längtar jag efter?; Vad tänker jag?;  Vad vill jag?; Vad känner jag?

·        Var rädd om dina relationer – Ensam är inte stark, men tillsammans klarar man det mesta.

·        Var kreativ istället för destruktiv – Vänd problemen utåt istället för inåt,använd kreativiteten till att ”få ur dig saker”; spela, dansa, måla, sjung, skriv, designa, fotografera

·        Var snäll mot dig själv – Prioritera, sätt gränser, våga säga nej, tänk goda tankar om dig själv, vårda barnet inom dig, acceptera alla slags känslor, njurt av nuet, uppvärdera vardagen, jämför dig inte med andra, skilj på att vara och att göra.

·        Stoppa i dig sådant som r nyttigt – Tänk på vad du fyller din kropp och din själ med.

·        Vad med och påverka – Reagera och agera, våga göra din röst hörd.

·        Våga drömma – Ta ett steg i tagen för att drömmen ska bli verklighet. Känns det ouppnåeligt. börja med ett sandkorn.

·        Gör bra saker för andra – De som ger till andra får mycket tillbaka.

·        Förlåt dig själv och andra – Förlåtelsen gör det möjligt att gå vidare.

·        Ge dig själv utrymme - Våga göra det du vill. Allt är möjligt för den som tror.

 

Jag tänkte ta en punkt per dag och lovar att skriva hur det gick och hur det kändes samt lite egna tips. Ni kan väl göra det med mig? Jag tror det kan göra mycket att bara ha det i åtanke under dagen.

Kram på er!

Love Lia


Humörsvängningar :S :O

Go kväll lilla blogg!
Nu ligger jag i sängen i min källare och ska sova om en liten stund. Dagen har varit som en berg-och-dalbana säger jag bara, iaf humöret.
jag vaknar och kan inte öppna ögonen för dom är helt fluffsiga och fyllda med gegga, antagligen för jag grät så mycket i går kväll, och jag känner mig så irriterad på allt. Mamma kommer in flera gånger men hon blir nog lite rädd för mig för hon stannar aldrig länge. Tillsist kommer hon upp med lite frukost eftersom jag vägrar separeras från kudden och filen håller på att mögla. Jag blir ännu surare för nu måste jag äta upp om jag inte vill att mitt rum ska stinka fiskmås.

Sen plötsligt sitter jag i bilen och jag får kämpa för att inte börja böla igen för jag och mamma är på väg till en färgaffär och mamma har bestämt att mitt rum ska ha samma färg som soffrummet, alltså grått. Vi går in, mamma flörtar med butiksägaren och får priset prutat till 700 istället för 1200. Vilken morsa va? Sedan åker vi till reningsborg för dom har tydligen gammeldags lampor och vi kommer dit två minuter innan stängning. Återigen flörtar mamma, tyvärr med en tant, och vi får gå in ändå fasten detr inte fanns några lampor kvar alls. Vi beger oss hem en halvtimme innan jag ska iväg till Girls Only och jag ser ut som en nåt man hittar på reningsborgså jag är lagom glad över att ha tid att fixa mig.

Väl hemma ringer Amanda och behöver låna medicintejp till hennes brutna handled. (Hon säger att hon trillade men egentligen taffsade hon på min röv!) och sedan går vi tillsammans till Girls Only.

Cajsa Tengblad om självbild - inte dåligt det, ska jag säga er! Skitkul med Anna, Amanda, Malin och Mickan.

Sedan har jag jag vart  fixat design i bloggen medan föräldrarna har målat om mitt rum. Jag är en sån älskvärd unge!



 Dagens citat by Amanda: Det är inte jag som älskar chips. Det är chipsen som älskar mig!


pözzizar och kjamizar

/Lia Maria


Oscar Wilde

Vi lever i en tid av för mycket arbete och för lite bildning; en tid då människor är så flitiga att det blir dumma.

September den första

Morgonen var rätt seg idag, hade glömt att vi hade hade idrott så det var inte en så trevlig överraskning när jag kollade schemat innan skolan. Har hatat alla idrottslektioner sedan femman när jag som 11åring blev utskälld inför hela klassen av Lasse Börjesson, som han kallar sig, för att jag avbröt hans monolog om att en sten under skon kan riva upp golvet i gympasalen.
Alla var rätt sega idag visade det sig när jag kom till skolan men när det tillslut blev dags för idrott blev jag glad eftersom vi inte hade Lasse utan David som är en väldig förbättring eftersom han är rationell och inte bara går efter resultat utan prestation. Humöret höjdes ännu mer när han informerade att i även kommer ha honom i flame på fredagar också! Yeay!

SEdan begav jag meg hemåt gympapåsen och väskan och byta den mot mulle och en vattenflaska eftersom vädret hade slagit om det var 20+ ute! Jag tryckte in en liten vattenflaska i frysen, sätter på mig svalare kläder och sätter upp håret och sen var jag redo att skynda till bussen. Min snälla lillebror hade då fyllt ett glas med smoothie till mig och humöret steg ytterligare i takt med förväntningarna på en riktigt rolig shopping eftermiddag.

Amanda kom halv fem, en och halv timme efter att jag slutade skolan och vi startade med Gina Tricot som var dagens fokus. Det är verkligen kloka de som jobbar där! De riktar sig till ungdomar och tänker alltså; vad är det ungdomar vill ha: Jo, bra pris, stort urval, snyggt och enligt modet och de bryr sig inte lika mycklet om materialet eller kvalitet eftersom när plagget går sönder har de redan slutat använda det! Det är bra marketing! Jag provade en hel del och la sedan undan tre plagg för att gå och ta en liten fika och ta ut pengar. Vi fikar och Amanda som aldrig missar att överväga att köpa en räkmacka när hon ser en (hur dyr den än är!) köper den för 77kr med ursäktande anledning "Då vet jag att den inte alls är så god som den ser ut nästa gång jag kommer hit." Haha, hon är söt!
Själv är man ekonomisk men samtidigt logisk och tar en espresso för 15kr (energikick) och en minimuffins för 17kr (mättnadskänsla) och sedan går vi till Åhlens och köper Dove Go Fresh eftersom jag är hemfallen åt Cucumber and Green Tea doften... Tar även ut pengar och går tillbaka till Gina Tricot och köper mina kläder och hem samtidigt som vi skrattar åt busschauffören som vägrar släppa på en tant eftersom hennes smsbiljett inte har levererats än. Haha, det är värt att betala mycket för bussbiljetter när chauförerna står för så många livsförlängande skratt. Eller håller ni inte med?

Nu tänker jag bädda nya lakan och sedan hoppa in i bussen, oj duschen menar jag! Haha, det blev helt enkelt för mycket busssnack nu...

Love Lia


^^ Muffins och Espresso på Espresso House i NK

Aaarrhggghh! Jag blir snart... ... ... ... arg! Sabla bilder!

Jag orkar inte mer nu. Godnatt!
Love Lia

RSS 2.0